Összeesett, és már nem tudtak rajta segíteni.



Egy emberként gyászolja az ország azt a 22 éves kapuvári mentőst, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze és vesztette életét szerdán. Az Országos Mentőszolgálat tette közzé a Facebookon, hogy Takács Bence szabadidejében találkozott az egyik mentős kollégájával, amikor rosszul lett. Így azonnal szakszerű ellátásban részesült, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

– Egy padon ülve beszélgetett és nevetgélt a barátjával – mondta a Borsnak a tragikus sorsú fiú 19 éves testvére, Takács Bálint. – Egy váratlan pillanatban belilult a feje, és a földre esett. Nagyon magas volt a pulzusa ekkor. A több évtizede mentősként dolgozó munkatársa megpróbálta újraéleszteni, majd csatlakoztak hozzá az esetkocsival és mentőhelikopterrel érkező kollégák is. Órákig küzdöttek érte, de már nem tudtak rajta segíteni.

A fivér szerint a bátyja tüdejében elzáródó főverőér okozta a tragédiát.

A Mentőszolgálat internetes bejegyzése szerint a mentőautó-sofőrként szolgálatot teljesítő, Picur becenevű férfi „jelenség volt a megyében, hiszen óriás termete miatt hamar felfigyeltek rá az emberek. Álma volt, hogy a mentőzés mellett kamionozzon, amihez épp tegnap érkezett meg a szükséges jogosítvány. Imádott vezetni, és ahol tudott segített. A mentőszolgálat volt a második családja, amiért édesanyja zokogva mondott köszönetet a Kapuvári Mentőállomás gyászoló bajtársi közösségének.”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!