Hiába próbálták visszatartani őket a rendőrök.



A rendőrök most a parlament előtti lépcsőn sorakoztak fel több sorban. 'Nem leszünk rabszolgák!, 'Mocskos Fidesz!', 'Álljatok át!', 'Demokráciát!', 'Viktort bilincsbe!', 'Egy az irány, munkás, diák!', 'Szabad ország, szabad egyetem!', 'Szolidaritás!', 'Boldog Karácsonyt!' - skandálta a tömeg. Közben valaki azt kiabálta egy megafonba: 'Egy sapka keresi a gazdáját, itt az oroszlánnál.'

VIDEÓ: Ez történt a Kossuth téren

Miután véget ért a szakszervezetek által szervezett tüntetés a Kossuth térnél, egy férfi a mikrofonhoz lépett és azt mondta, hogy a tér az övék. Ezek után egy zászlóval futni kezdett a parlament felé. A rendőrök elfogták.

A tömeg egy része szintén a tér széléhez ment, ahol a rendőri sorfal nem engedte tovább őket. Az emberek megpróbáltak átjutni a kordonon, több helyen dulakodás tört ki. Végül áttörték a rendőrsorfalat.

A Parlament lépcsőjén több sorban felálló rendőrök nem viseltek se rohamsisakot, se pajzsot. A tömeg pedig békésen állt előttük, sokan kisebb csoportokban beszélgettek, mások hazaindultak. Egy csapat diák a magyar zászló tövébe ült le, és a magyar állapotokról mondták el a véleményüket egy megafonba.

VIDEÓ: A korábbi események

A szakszervezetek hétfőre országos útlezárásokat hirdettek meg. Arra kérték a tömeget, minél többen vegyenek részt a tiltakozásban. Holnap 3 órára, a Kuniginda utcába, az MTVA székháza elé is tüntetést szerveznek. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!