Érdemes megjegyezni, nem tudhatod, mikor jöhet jól!



Az egészségügyben dolgozókat felkészítik olyan esetekre is, amikor nincs orvosi segítség, és hétköznapi dolgokkal kell elhárítani a komoly veszélyeket. Ízelítő ezek közül.

1. Kenj mentolos fogrémet az orrod alá. Ha nincs otthon semmilyen gyógyszer, és bedugult az orrod, egy mentolos fogrém kenet az orr alatt bőrre kidugítja, mert beszívod a fogkrémből áradó illóolajat.

2. Hajtogass törülközőket. Lehet, furcsán hangzik, de amikor túl vagy pörögve, akkor érdemes elővenni néhány törülközőt, és újrahajtogatni. Ez a furcsa mozdulatsor lenyugtatja a felbolydult idegrendszert.

3. Tegyél pillanatragasztót az elvágott ujjadra. Természetesen, ha nagyon mély a seb, szaladj kórházba, de kisebb sebek esetén, ha nincs otthon sebtapasz, a ragasztó egy cseppje is elállítja a vérzést.

4. Szoríts egy egészségügyi betétet a sebedre. Bármilyen vérzésed támad, akkor a tampon vagy a betét állítja el legjobban. Végülis erre van kifejlesztve.

5. Citrommal edd az ételeket. Ha magas a vérnyomásod, és az orvos eltiltott a sózástól, helyettesítsd citrommal, bármilyen ételben, nem fog annyira hiányozni a só.

6. Mossál kezet borotvahabbal. Sokkal jobban leoldja a zsíros szennyeződést, mint a szappan.

Fontos! A fenti módszerek KÉNYSZER megoldások, ha nincs jobb! Természetesen az orvosi ellátás a legideálisabb.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!