Ez volt az oka, hogy nem látta a fiait.Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang  édesanyja elképesztően ideges volt, így csak később, a futamot követően, felvételről tekintette meg rövid pályás gyorskorcsolyázó gyermekei sikerét, akik csütörtökön a férfiváltó tagjaként 5000 méteres távon olimpiai bajnoki címet szereztek.

A téli ötkarikás játékok 1924 óta tartó históriájában a Knoch Viktorral (28) és Burján Csabával (23) kiegészülő négyes Magyarország első aranyérmét nyerte. Ráadásul úgy írt történelmet, hogy 1980 óta dobogós helyezett sportolónk sem volt a négyévenként megrendezett eseményen.

Shaolinék édesanyját az elmúlt időszakban egészségi problémák gyötörték, kórházban is volt, de mint mondta, most már jól érzi magát. Valószínűleg nem segített volna az állapotán, ha egyenes adásban izgulja végig gyermekei döntőjét.

Nem mertem élőben nézni a finálét, képtelen voltam rá, annyira ideges voltam. A húgom hívott fel, hogy gratulál, két olim­piai bajnok fiú édesanyja vagyok. Először nem akartam hinni a fülemnek, szükségem volt egy kis időre, hogy felocsúdjak. Most már kezdem felfogni, hogy mit értek el a fiaim. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk! Felvételről aztán persze megnéztem a döntőt, óriási élmény volt – mesélte Kelemenné Szabó Szabina, aki nem tagadja, sírva fakadt, miután beszélt gyermekeivel. – Amikor Shaoang felhívott, mindketten elkezdtünk sírni. Később az egész család összegyűlt egy videóbeszélgetésre, amely szintén nagyon érzelmes volt. Folyamatosan csörög a telefonom, jönnek az üzenetek, meg sem tudom számolni, milyen sokan gratuláltak.

A büszke anyuka készítette azt a magyar zászlót, amely előkerült Shaolinék ünneplése során, erre a család tagjai nevében azt írta, hogy mennyire szeretik őket. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!