Fokozott óvatossággal és odafigyeléssel megelőzhető a baj!Egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül az országban. Ennek hatására erős fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, valamint izom- és hasi görcsök léphetnek fel.  Hidegfront esetén megnő a koraszülés veszélye is..

FIGYELEM! Növekszik az infarktusveszély! TUDTAD, hogy a szívinfarktus kizárólag azért végződik kb. 80 %-ban halállal, mert az emberek tanácstalanok, mit tehetnének? Van egy bevált módszer, amit érdemes megszívlelni.

Természetesen ha valaki érzi, hogy baj van, első dolga legyen, hogy mentőt hív. Ezután rajtad múlik, hogy addig, amíg kiérnek hozzád, hogyan tudod mozgásban tartani a szívedet.

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van. Aki az alábbi módszert alkalmazza, az nem fog elájulni: minél sűrűbben nagy levegőt veszel, és minden levegővétel között egy hosszút köhögsz. Olyan erőset, amilyet csak tudsz! (Mintha kaparná valami a torkodat, és azt akarnád felkrákogni!)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, ugyanis a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés. Segít abban is, hogy helyreálljon a helyes szívritmus. Olvassa el az erről szóló írásunkat is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!