"A kezeim és a lábaim irányíthatatlanul reszketni kezdtek. A fájdalomtól üvöltve rohantam be a házba..."„Olyan érzés volt, mintha belém csapott volna a villám. A kezeim és a lábaim irányíthatatlanul reszketni kezdtek. A fájdalomtól üvöltve rohantam be a házba, és kiabáltam az öcsémnek, hogy segítsen.” – mesélte a férfi. A testvére, ahogy odarohant, látott egy kb. 3 cm-es pókot testvére pulóverén. Sötét színű volt szürke és fehér foltokkal a potrohán. 

A 33 éves vízvezeték szerelő, Londonban lakik. Azt mondta, egymilliószor rosszabb volt, mint egy darázscsípés. Jobban fájt, mint amikor korábban egy baleset során eltörte két csigolyáját.

Sunil Dade a kiteregetett ruháit szedte be a kertből, és egy pulóvert dobott fel a vállára. Ekkor hasított belé a fájdalom, ami elárasztotta el az egész testét. Egy teljes napon keresztül várt, hogy a fájdalom majd hátha megszűnik, mire bement a helyi körzeti orvoshoz, ahonnan azonnal kórházba küldték. Az erős antibiotikumok és ellenszer beszedésének ellenére is igen komolyan roncsolódott a nyakán a bőr, ami megfeketedett, és elkezdett lefoszlani a következő napok során.

Még egy héttel az eset után is jól láthatóak a csípés nyomai a nyakán. A nyakát alig tudta mozgatni, és olyan erős fájdalmai voltak, hogy alig tudott aludni.

A csípés vélhetően egy egyre gyakrabban feltűnő pókfajtól, a hamis özvegytől származott. Ez a pók a Nagy-Britanniában fellelhető pókfajok legmérgesebbike.

Steatoda_nobilis - vagyis hamis özvegy

 

A csípésnek sokféle tünete lehet, de általában jellemző a duzzadt bőrfelület, és a zsibbadt érzés a csípés környékén. Súlyosabb esetekben mellkasi fájdalom és égető érzés is jelentkezhet a szervezetbe került méreg mennyiségétől függően. Ha valaki ilyet tapasztal, vagy csak nem tudja, milyen pók csípte meg, azonnal érdemes orvoshoz fordulni!  Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!