Végső elkeseredésükben felváltva elemlámpáznak a kertekben. Kihívták a rendőröket, de azok úgy közlekednek, mint a tank...ebből elfogás sosem lesz.



Hétfőn egy lakossági felhívást tettek közzé a 22.kerulet.ittlakunk.hu oldalán. A családok rettegnek, három hete nem alszanak.

 

"Tisztelt Kerületi Polgárok, Családok !

Felhívást szeretnénk intézni minden kerületi Családhoz, aki az Arany János utca - Háros utca (Jégmadár utca) - Kiránduló utca - Csányi utca vonzáskörzetében lakik. Harmadik hete nem alszunk szinte több szomszéddal együtt. Senkit nem fogok nevesíteni, de a helyzet tarthatatlan, ezért fordulunk a nyilvánossághoz, a lakossághoz. Este 9 órától hajnali 5,30-ig folyamatosan mászkálnak idegenek a kertekben. 

Halljuk a lépteket, telefonálnak, kerítéseken lendítik át magukat, cigarettáznak, stb. Több szomszéd látott is két fiatal férfit, akik beszélgettek is a kertben. A rendőrség tehetetlen. Többször kerültek kihívásra, azonban úgy közlekednek, mint a tank, tehát ebből elfogás sosem lesz. Villogó rendőrségi fénnyel érkező autó, reflektor fényű elemlámpák, hangoskodások. Mi kell több a bűnözőknek, minthogy átugorjanak a másik kertbe, majd a rendőrök távozása után fél órával ismét megkezdjék garázda tevékenységüket.

Az idegen személyek nyíltan hallják, amikor a rendőrség kijelenti, hogy nincs a kertben senki, sünök és macskák járkálnak biztosan. Gyakorlatilag a pillanatnyi riogatáson kívül semmit nem ér a tevékenységük. Arra nem hajlandóak, hogy a kertben maradjanak az elfogásig. Mi több, a sötét kerteket kerülik, sötét helyekre be sem mennek egyáltalán.

Mit tudunk tenni? Felváltva elemlámpázunk az éjszaka közepén, égetjük a villanyokat, külső- és belső riasztókat vásárolunk, melyek minden éjszaka több alkalommal is megszólalnak. Aludni nem tudunk. Teljesen tisztán hallható, ahogyan járkálnak a kertekben, megeresztik a kerti csapot, stb.

Azt az iránymutatást kaptuk, hogy fogadjunk fel biztonsági őröket, akik kiülnek  kertbe. Ha elfogtuk az idegeneket, értesítsük a rendőrséget. Ez normális dolog?

Két autót is megfigyeltünk: egyik egy fehér, régi transporter furgon, a másik egy sötétkék kombi, tetején két ezüst színű tartóvassal ellátott autó. Nappal, több alkalommal is megfigyelhető, ahogy az utcában furikáznak.

Van több szomszéd, aki már kijelentette, hogy ő bizony lőni fog, mert teljesen magunkra vagyunk utalva.

Mivel folyton figyelünk, még nem mentek be sehová, de ez nyilván egy tarthatatlan helyzet. A rendőrségtől semmiféle segítséget nem kapunk annak ellenére, hogy történt felhívás arra is, hogy nem akkor kell kijönni, amikor már betörés és/vagy személyi sérülés történik. Hiába mennek egy-két kört az utcákban, ha a kertben vannak a jómadarak...eléggé vicces.

Mit javasoltok? Mit tennétek? Mit tehetünk?

Azért hívjuk a rendőrséget, hogy segítséget kapjuk, aztán kijönnek a rendőrök, akik félnek, és nem hajlandók csöndben lenni azért, hogy meghallják, merre járkálnak a kertben az idegenek. Így soha nem fogják elfogni őket.

Tényleg van olyan biztonsági cég, aki vállalná, hogy kiül egy-két belső kertbe? Na és mi van, ha ők megsérülnek? Az is a tulajdonos felelőssége? Nem tudjuk, mitévők legyünk, de nagyon megelégeltük a dolgot, azt, hogy nincs biztonságunk már 3 hete.

Várunk minden segítséget, vagy lakossági hozzászólást is, ha másnál is történik ilyesmi."

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!