Mindenki által elvégezhető feladatok.



6 egyszerű gyakorlat, melyekkel enyhíthető a láb-, boka és csípőfájdalom!

Ha te is örökös láb-, csípő- vagy talpfájdalomban szenvedsz, akkor minden apró trükk, jól jöhet, amivel egy kicsit is enyhíteni tudod fájdalmaidat. A térdfájdalmak is nagyon kínzóak lehetnek, ráadásul ez kortól függetlenül bárkinél előfordulhat, hiszen elég egy térdsérülés hozzá.

Most mutatunk néhány olyan tippet, trükköt, módot, amivel otthon is hatékonyan kezelheted ezeket a fájdalmakat.

 

Szerezz be egy teniszlabdát

Már egy egyszerű teniszlabdával is érhetsz el eredményeket, ehhez, csupán ülj le egy székre és a talpad alá helyezd be a labdát, majd kezd el előre-hátra mozgatni a talpadat a labdán. A talpad közepén akár meg is állíthatod és erősebben nyomhatod talpaddal a labdát. Ezek a mozdulatok enyhítik a boka- illetve sípcsontfájdalmakat.

Dolgoztasd meg a lábujjaidat

A lábujjakat úgy tudjuk a leginkább edzeni, ha jól megdolgoztatjuk. Ez azért fontos, mert a lábujjak nagyban meghatározzák a láb mechanikáját. Hajlítsd be a lábujjaidat s próbálj minél több dolgot felvenni így a földről, lehet az ruhadarab, ceruza, törülköző, bármi. Ez erősíti a láb izmait és az egyensúlyérzéket is fejleszti.

Körözz a lábfejeddel

Ez leginkább a bokákat erősíti. Egyszerre csak egyik lábaddal végezd a gyakorlatot. Nyújtsd előre a lábfejedet és lassú, alapos mozdulatokkal írj le egy kört az óra járásával megfelelő irányba, majd ellentétesen. Ismételd meg 10-20-szor, majd válts lábat.

Ébreszd fel a benned rejlő balett-táncost

A lábujjhegyen való járás erősíti a lábikrákat és lábujjakat. Otthonod nyugalmába végezheted ezt a gyakorlatot, a feladatod egyszerű: 15 percig járkálj lábujjhegyen.

Hajlíts!

Ehhez fogd meg egy szék háttámláját, hogy ne veszítsd el az egyensúlyodat, majd hajlítsd be, hátrafele az egyik lábad, míg a sarkad el nem éri a fenekedet. Ismételd meg a gyakorlatot 14-szer és jöhet a másik láb.

Lábgyakorlatok szalaggal

A szalaggal végzett lábgyakorlatok nagyon hatékonyak, ugyanis kevés erőfeszítéssel jól át tudjuk mozgatni az izmokat. Csupán egy gumiszalagot kell beszereznünk és pár egyszerű hajlítással, nyújtással máris sokat teszünk lábaink egészségéért.

Ha hosszantartó enyhülést szeretnénk elérni, akkor kitartóak kell legyünk, nem szabad abbahagyni a gyakorlatokat pár nap múlva. Ezek a gyakorlatok könnyedén beépíthetőek a mindennapi rutinba, és meglátod, jól eső érzés lesz reggel fájdalommentesen ébredni!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!