Hibát követsz el, ha ezeket szóbahozod.



Amikor boldogok vagyunk, és minden a terv szerint halad, rendszerint legszívesebben világgá kürtölnénk azt, bár a józan ész azt diktálja, hogy vannak bizonyos dolgok, melyeket a párunkon kívül nem érdemes másokkal megosztani. Nézzük akkor, melyek is ezek!

1. A jövőnkre vonatkozó terveinket, jobban tesszük, ha megtartjuk saját magunknak, különösen, ha ezek még csak tervek. Mindezt azért, hogy ha mégis zátonyra futna néhány belőlük, ne kelljen magyarázkodjunk érte a körülöttünk lévőknek.

2. A jó cselekedeteinkkel sem érdemes kérkednünk, annál is inkább, mivel a keresztény ember titokban tartja azokat, hogy elnyerhesse értük asz égiektől a méltó jutalmat. Ha folyton jótetteinkkel kérkedünk, környezetünkből ellenszenvet válthatunk ki. Egy régi indiai mondás szerint: ”Semmi nem tesz jobban tönkre egy jótettet, mint a büszkeség!”

3. Az életvitelünket, az étkezési, az alvási és a párkapcsolati dolgainkat ugyancsak tartsuk meg a magunk számára!

4. Spirituális hitünk és ismereteink sem tartoznak a nagyközönségre, hiszen ahogyan érzünk belül, az úgy is meglátszik a személyiségünkön.

5. A családi problémáink, esetleges gondjaink is, kizárólag csak reánk tartoznak. Soha ne tárjuk a rokonság elé párunk esetleges hiányosságait, hiszen ez csakis kettőtökre tartozik. A más véleménye ugyanis hozzájárulhat a párunkról kialakított saját véleményünk megváltozására és adott esetben ez negatívan hathat a kapcsolatunkra.

6. Mások tetteit sem érdemes véleményeznünk környezetünk előtt. Azzal csak saját lelkünket piszkolnánk be, hogy kinyilvánítjuk megvető véleményünket embertársaink cselekedeteiről. Ha mégis ilyen jellegű, de mások által generált vita közepébe cseppennénk, akkor inkább szó nélkül hagyjuk ott a vitázókat, és ne engedjük, hogy a negatív dolgok a mi lelkünkre is hatással lehessenek. Forrás
 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!