Ki ne szeretné, ha egy szálloda bőséges kínálatból választhat. De érdemes beszélni az ilyen büfék árnyoldaláról is.



Ki ne szeretné, ha egy szálloda bőséges kínálatból választhat. De érdemes beszélni az ilyen büfék árnyoldaláról is.

Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket mindenképp jó messziről kerülj el.

1. Csírák

A fogyasztásra alkalmas csírák óriási népszerűségnek örvendenek napjainkban, sok szendvics és étel alkotóelemeként felkerülhet a tányérra. Annak ellenére, hogy nagyon vitamindús és friss összetevők, büfében nem ajánlatos a tányérunkra tenni, ugyanis a nedves környezetben könnyedén megtelepedhetnek bennük a különböző kórokozók.

2. Tonhal

Általános figyelmeztetés vonatkozik mindenféle tengeri kajára, mivel könnyen romlanak és nehéz őket frissen tartani. A tonhal különösen kényes alapanyag, mivel jóval alacsonyabb hőmérséklet szükségeltetik a frissen tartásához, mint a többi halfajtának. Nem azt mondjuk, hogy ne kóstold meg, csupán figyelj oda, hogy megfelelően tárolják, szervírozzák-e?

3. Sushi

Szakértők szerint még a legdrágább sushi-bárokban is fenn áll az ételmérgezés veszélyének kockázata, ugyanis csupa kényes összetevőből áll ez az ázsiai fogás: nyers hal, rizs.

4. Majonézes saláták

A majonézes alapú ételek romlanak talán a legkönnyebben, és ha már egy-két órát a szabad levegőn töltöttek, megnövekszik az ételmérgezés esélye. Külön vigyázzunk, hogy csak akkor együnk belőlük, ha jól érzékelhetően hideg környezetben voltak tárolva.

5. Salátaöntetek

Ugyanaz a helyzet, mint a majonézes ételekkel. Inkább válasszunk olaj alapú salátaönteteket.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!