Hasznosak lehetnek a hétköznapokban.Összegyűjtöttünk néhány meglepő pszichológiai eredményt, amelyek segítenek jobban megérteni a körülötted lévő világot.

A férfiak csak 6 percig tudnak figyelni a nőkre.
A férfiaknak szelektív a hallása! Négy percig figyelmesen hallgathatnak, de utána lankad a figyelmük, ezzel szemben a férfiak egymásra 15 percig képesek figyelni. A nők viszont nagyobb figyelmet fordítanak a barátaikkal folytatott beszélgetésekre, mint partnerükre.

 

A gondolataid leírása csökkenti a stresszt.

A traumás tapasztalatokról való írás javítja az érzelmi állapotot és csökkenti a szorongást. A szorongásra-hajlamos emberek, akik az érzéseikről írtak, jobban teljesítettek, mint azok, akik nem írtak le semmit.
A stressz csökkentésének másik népszerű módja az étkezés. A ez könnyen kikerülhet az irányításunk alól és az ember eszeveszetté válik és így még szomorúbb lesz a bűntudat miatt, amit utána érez.

Énekelje el a dal végét, hogy kivegye a fejéből.
Nagyon gyakran eszükbe jut egy dal, amire valójában nem is akartunk gondolni. Egy egyszerű trükk segít megszabadulni a bosszúságtól: hallgasd végig a dalt, ezáltal elmúlik az érzés. Ez egy úgynevezett ” fülgyulladás ” ismétlődő dallamokat takarja és a dal befejezése segít megszabadulni ettől az érzéstől.

A videojátékok segítségével irányíthatod az álmaidat.
Ha szeretnéd irányítani az álmaid, élénkebbé vagy egyszerűbbé tenni őket, akkor el kell kezdened videojátékozni, mivel mind a videojátékok, mind az éjszakai álmok alternatív valóságot jelentenek. Használható rémálmok elűzésére is!

A szemkontaktus elnyújtja a beszélgetést.
Ha hosszabb ideig szeretnél beszélgetni, de nem tudod, mit mondj, csak egyszerűen kérdezz valamit a beszélgetőpartnertől. Miután hallottad a választ, mindenképp válaszolj valamit rá. Így a partnered továbbra is beszélni fog, hogy elkerülje a csendet.

4 másodpercnyi csend már kellemetlen.
A 4 másodpercnél rövidebb hallgatás már befolyásolhatja a hallgatók önbecsülését, éberségét, visszautasítását és önbizalmát. Ezzel szemben a folyékony beszélgetésekben a kellemetlen megjegyzések észrevétlenek lesznek mert nem okoznak zavart a jó társalgási folyamatban.

A kék szín növelheti a termelékenységet.
Az irodai falak színe befolyásolhatja, mennyire vagy produktív. Ha stimuláló környezetet szeretne, a kék a legjobb választás. A kék és a narancs kombinációja segít, hogy elméd és az érzelmeid kiegyensúlyozottabbá váljanak.

Az emberek visszajuttatják a pénztárcákat, ha látják, hogy baba kép van benne.
Az Edinburgh-i pszichológusok, akik véletlenül “vesztettek el” 240 pénztárcát különböző utcákon, azt az eredményt kapták, hogy egy aranyos baba képét tartalmazó pénztárcát 88% -kal nagyobb valószínűséggel küldenek vissza tulajdonosuknak. Mint azoknál a tárcáknál, ahol boldog család vagy kiskutya képe látható.

A célok elmesélése csökkenti a motivációt.
A kutatások azt mutatják, ha szándékaidat, céljaidat elmeséled más embereknek, kisebb a valószínűsége, hogy továbbra is ugyanolyan keményen fogsz próbálkozni, mint abban az esetben, mikor magunkban tartjuk az információt.

Meggyőzheted magad a jó alvásról.
Kutatások szerint, ha meggyőződ magad, hogy jól aludtál éjszaka, megnő a kognitív teljesítmény, még akkor is, ha valójában nem aludtál túl jól. A fáradtságról való panaszkodás jelentősen csökkenti a teljesítményt.

Ha valaki bizonytalan a lista elejéről fog választani.

Az árucikkek online vásárlás során az elsőt fogja választani a bizonytalan ember, mert a termék megjelenítési sorrendje sokkal fontosabb, mint az elem tényleges minősége.

A gondolatok egy másik nyelven racionálisabbak.

Az idegen nyelven való gondolkodás, háttérbe szorítja a mélyen gyökerező, félrevezető előítéleteinket, amelyek egyébként jelentős befolyással vannak a nyereségre és a kockázatmérlegelésünkre.

 
Forrás: mocool.eu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!