Ezek is jócskán megkönnyítik a problémamegoldást!



Az alábbi trükkök az 1900-as évek elején kerültek először egy magazinba, tehát bizonyíthatóan több, mint 100 évesek. Alkalmazd őket te is a háztartásban előforduló ügyes-bajos esetek megoldására!

1. Gázszivárgás helyének megállapítása:

A gázszivárgás akár halálos is lehet, ezért szó szerint létfontosságú, hogy időben felfedezd. Ha gázszagot érzel, a legjobb trükk a szivárgás pontos helyének meghatározására, ha szappanos oldattal kened be a csövet. Ahol szökik a gáz, ott buborékok keletkeznek.

2. Összetört üveg feltakarítása:

Az üvegszilánkokat nagyon nehéz alaposan feltakarítani, mert a partis elől is elszökhetnek aprócska darabok. Legjobb, ha az érintett területet nedves ronggyal törlöd át, majd a rongyot egy lendülettel ki is dobod a kukába.

3. Szálka eltávolítása:

A tűvel történő szurkálás lehet, hogy több kárt okoz, mint hasznot, mivel még be is gyulladhat tőle a kezed. Ehelyett tégy forró vizet egy kis pohárkába és szorítsd arra a részre, ahol a szálka van! A pohár rászívja magát a bőrödre, mint egy pióca, a pára és a vákuum pedig szinte kiszippantják a szálkát a bőröd alól.

4. Ütésbiztos vázák:

Ha van otthon mozgékony cica/kutya + szép vázák, ennek sokszor ez utóbbi látja kárát. Tudtad. hogy ha homokkal töltöd fel a vázákat, azok kevésbé lesznek sérülékenyek? Ha esetleg leesnek, kisebb az esélye, hogy el is törnek.

5. Bor gyors lehűtése:

Ha gyorsan kéne egy palack kellemes hőmérsékletű bor, sokkal gyorsabban eléred a kívánt hőfokot, ha hűtőszekrény helyett egy tál hideg vízbe állítod az italt, miközben folyamatosan csurgatod a palackra a hideg vizet. Pár perc és iható!

6. A gyufa így tovább ég:

Sokszor bosszantó, hogy a gyufa el is alszik, ahogy meggyújtod. Ha használat előtt kicsit belevágsz a szárába, kiiktathatod ezt a tulajdonságát.

7. Hosszú szög kihúzása:

Ha hosszú szöget akarsz valahonnan eltávolítani, tapasztalhatod, hogy egy ideig jön kifelé, de a felénél elkezd begörbülni és onnantól már lehetetlenség erőt kifejteni rá. Úgy kerülheted ezt el, ha a szög tövéhez egy darab fát illesztesz, ez egyfajta támasztékként szolgál a kihúzás során és nem hagyja elgörbülni a szöget.

8. Összeragadt poharak szétválasztása:

Ha két poharad teljesen összeragadt, tedd az alsót forró víz fölé, míg a felsőbe engedj hideg vizet! Az így keletkező gőz szétválasztja a poharakat.

9. A vágott virág sokáig friss marad:

Még dobozba csomagolt ajándékként is adhatsz virágot akkor, ha a szárát krumpliba szúrod! Ez a módszer megakadályozza, hogy virágod hervadni vagy fonnyadni kezdjen.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!