Hogy szebb legyen az Ünnep!



A delmagyar.hu  -n jelent meg az alábbi felajánlás:

Idén is megszervezzük karácsonyi jótékonysági akciónkat: advent idején 24 rászoruló családot ajándékozunk meg, mindegyiket legalább százezer forint értékben. A pályázatokat mától várjuk. A kiválasztottakat idén a szokásosnál hamarabb bemutatjuk lapunkban, de az ajándékokat továbbra is a szegedi rotarystákkal közösen szervezett Klauzál téri Délmagyarország-Rotary Adventen adjuk át.

Újra elkezdjük építeni a jóakarat hídját – hatodik alkalommal is arra kérjük olvasóinkat: fogjunk össze a rászorulókért, tegyük szebbé 24 család karácsonyát. A Délmagyarország idén is szeretne segíteni azokon, akik úgy érzik, anyagi okok miatt szomorú ünnep vár rájuk, mert hisszük, hogy a szeretet ünnepén a legszebb, amit adhatunk, hogy a magunk eszközeivel, olvasóink segítségével apró csodákat teszünk.

Így volt ez tavaly is: a kiválasztott családok mindegyikének valóban boldog karácsonyt szereztünk, és visszaadtuk a hitüket: vannak még segítőkész, jó emberek. Bartos Zsuzsáék életét például teljesen megváltoztattuk. A pitvarosi édesanya, aki egyedül nevel három gyermeket, az adományoknak köszönhetően teljesen új életet tudott kezdeni. Szívességi albérletükből, ahol a rezsit is csak nehezen fizették, saját házba tudtak költözni, ahol állatokat tartanak és gazdálkodnak. 

De a többi családnak is sokat jelentett advdventi akciónk: az öt éve, lakásában bénán fekvő Bakacsi László kapott például egy televíziót. Az agydaganatos Gera Zoltán szintetizátorra vágyott – tudtunk neki vinni olvasóinknak köszönhetően. A tüdőátültetésre váró Cserepes Zsaklin pedig a címzett támogatásoknak köszönhetően a többieknél lényegesen több készpénzt – több mint 300 ezer forintot – kapott, hogy legyen tartaléka arra az esetre, ha a műtét után hosszabb ideig Bécsben kell élnie édesanyjával.

Idén is hasonlóan szívszorító sorsokat próbálunk meg egy kicsit jobbra fordítani. A mai naptól várjuk rászorulók pályázatait a megye teljes területéről. Fontos, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik vállalják a nyilvánosságot, hiszen amellett, hogy lapunkban bemutatjuk őket, a Klauzál téri adományozóünnepségen is személyesen kell átvenniük ajándékaikat. Rövid történeteket várunk arról, hogyan élnek, illetve mire lenne a legnagyobb szükségük. delmagyar.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!