A kívánósságot mindenki ismeri. És a többit?



Most elhoztunk néhány hiedelmet, amit nagyon is komolyan vesznek az egyes országokban élő emberek.

Az anyáknak nem szabad halat enniük, mert a baba sokáig nem fog beszélni.

Igazság szerint ez csak egy babona, mivel minden hal, leginkább a folyami halak tartalmaznak olyan parazitákat, melyek veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre. Egyes esetekben a következmények sokkal súlyosabbak, mint egy kisgyermek lassú beszédfejlődése. Viszont abban az esetben, ha magas hőmérsékleten vagy fagyott állapotból készítik el ezt az ételt, akkor nincs mitől tartani. Lehetőleg kerüljük el azokat a halakat, amelyek sok higanyt tartalmaznak ilyen például a tonhal, marlin, cápa, kardhal, király makréla, csuka. Ha efféle tengeri élőlényeket eszel várandóság alatt az negatívan fogja befolyásolni a gyermeket is.

Nem szabad átsétálni a létra alatt, mert a baba gyenge lesz.

Ez a babona Nyugat-Európában terjedt el, ahol a falnak döntött létrát a Szentháromság szimbólumának tekintették. Úgy gondolták, ha egy várandós asszony átmegy a létra alatt, akkor balszerencsés lesz. Egy logikusabb gondolatmenet szerint veszélyes dolog létra alatt átsétálni, mert bármilyen baleset előfordulhat mindegy, hogy várandós vagy-e vagy sem.

Ha kinyitod az összes ablakot a házban, könnyebb lesz a szülés.

Oroszországban, Fehéroroszországban és Ukrajnában az emberek nem csak az ablakokat nyitják ki, hanem az ajtókat, szekrényeket, dobozokat, fiókokat is. Úgy hiszik, ha ezeket a lépéseket megteszik akkor sokkal könnyebben fog menni a szülés. A nyitás nem csak azt a célt szolgálja, hogy a kismamának könnyebb legyen, hanem a rokonok kiszellőztetik az összes szobát, hogy a rossz szellemek és a balszerencse távozzon a házból.

Ha fehér színű ételeket eszel, akkor a baba világosabb arccal születik meg.

Kínában és Indiában úgy gondolják, hogy a fehér bőr a szépség jele, ezért fehér színű ételeket esznek a kismamák, hogy a gyermekük bőrszíne világosabb legyen. Ha valaki sötét italokat és ételeket eszik, a kisbabája bőrszíne annál sötétebb lesz.

Nem járhat temetőbe, mert boldogtalan lesz.

Rengeteg országban például Izraelben, Kelet-Európában, a Fülöp-szigeteken hisznek ebben a hiedelemben. Úgy vélik, hogy ha az édesanya kimegy a temetőbe terhesen, akkor a gyerek sokat fog sírni és rosszkedvű lesz. De ezt be lehet tudni a stressznek is, ha a kismama nem stresszel akkor a baba sem lesz sírós.

Üres tojás a nyakba akasztva.

Bizonyos orosz származású falvakban, a várandós nők üres tojásokat viseltek a nyakukban és azt gondolták, ha a tojás sértetlen, akkor a baba is biztonságban van. A tojások később a terhesség szimbólumává váltak.

Fűszeres ételeket célszerű fogyasztani, hogy a picinek ne legyen baja.

Ez az a babona, amit számos Délkelet-ázsiai országban és Thaiföldön is egyaránt elhisznek. Először is amiatt, mert a fűszeres ételek stimulálják az éhséget és hozzájárulnak az egészséges súlygyarapodáshoz. Másodszor pedig bizonyos fűszerek gyógyító hatással rendelkeznek, például a fokhagyma jótékony hatással van a szervezetre, viszont túlzott fogyasztás esetén méhösszehúzódásokat és húgyúti irritációt eredményezhet.

Nem tudsz addig szülni, míg le nem engeded a hajad.

Sokan hisznek abban a babonában miszerint az édesanyák addig nem tudnak szülni, míg le nem engedik a hajukat. Úgy gondolják, hogy ez a procedúra segít, hogy könnyebben menjen a szülés. Van egy másik hasonló hiedelem miszerint, ha egy kismama szülés előtt vágatja le a haját akkor kisbabája rövid életű lesz. Természetesen ezek mind csak babonák.

Azt kell enni, amit kívánsz.

Sokan hittek abban, hogy a kismamáknak azokat az ételeket kell enniük, amit megkívánnak. Rengeteg ország hisz ebben a hiedelemben, például Ghánában annyira komolyan veszik, hogy, ha egy kismama nem eszi meg azokat az ételeket, amiket szeret, akkor valami baj lesz a babával. Olaszországban, Törökországban, Görögországban pedig azt hiszik, hogy a pici testi rendellenességgel jön majd a világra.

 A baba rúgása alapján meg lehet állapítani, hogy kislány vagy kisfiú lesz.

Rengeteg országban hiszik azt az emberek, hogy meg lehet állapítani milyen nemű lesz a baba csupán annyiból, hogy hogyan rúg. Ha bal oldalon rúg akkor kisfiú, ha jobb oldalon akkor kislány lesz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!