Elektromosak, és még a színük is zöld. A fiatalok odáig vannak az átalakított Trabantokért!A német ReeVOLT! ötlete mögött a pazarlás megakadályozásának és az erőforrások megőrzésének szándéka rejlik. Céljuk, hogy minél több régi és környezetszennyező autót 'újrahasznosítani', vagyis a korszerű, környezetbarát követelményeknek megfelelővé varázsolni. Egy készletet fejlesztettek ki, mely többek között egy elektromos motort és töltőt tartalmaz, míg a lithium-polimer akkumulátor külön megvásárolható vagy bérelhető. A szett segítségével bárki átalakíttathatja régi kedvencét.

Kép: reevolt.de

A régi járművek előnye a cég szerint, hogy könnyűek, és kisebb méretüknél, valamint alacsony sebességüknél fogva jól illeszkednek a városi közlekedéshez. Az első átalakított példány egy bogárhátú volt, és a csapat azon dolgozik, hogy minél többféle retrojármű átszereléséhez alkalmas készletet gyártson.

Az átalakított Trabant kb. 100 km-t képes megtenni egy töltéssel, maximális sebessége nagyjából 110 km / óra, az elemkapacitása 11kWh, 5 és fél óra alatt tölthető fel. Az átalakítás két nap alatt elvégezhető.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!