Bontatlan, nem romlandó, száraz élelmiszereket adnak.



Kizárólag gyári csomagolású, bontatlan, nem romlandó, száraz élelmiszer, konzervet, gyümölcsöt, zöldségfélét, péksüteményt, nem romlandó élelmiszert kaphatsz ingyen ha rászoruló vagy!
Harmadik szeretetláda felállításával ünnepelt az Ételt adok – Ételt kapok internetes mozgalom szegedi csoportja, mert újabb szeretetládát állítottak fel Szegeden.

Az első, Rókusi templomnál lévő szeretetládájuk már kétéves, a második, a Kazinczy utcai evangélikus templomnál lévőt pedig egy éve helyezték ki. Internetes közösségük már 1300 tagot számlál, és a rászorulók adományainak újabb helyet találtak a Híd Közösség Párizsi körút 3. alatti közösségi házánál.
Az Ételt adok – ételt kapok csoport tavaly szerveződött, tagjai a segítségnyújtásnak azt a módját választották, hogy szeretetládát helyeztek el a Rókusi templomnál. A láda úgy néz ki, mint egy villanyóraszekrény, de ez nem véletlen, mert egy erősárammal foglalkozó cég ajánlotta fel, és készítette el az adománygyűjtőknek.

Somi Béla, az Ételt adok – ételt kapok csoport egyik alapítója a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: a második láda létesítését az inspirálta, hogy nagyon sok jó szándékú, önzetlen adományozó kereste fel a Rókusi templomnál lévő ládát, és tett bele élelmiszert.
Iskolai osztályok is segítettek, de kaptak adományt külföldről, még Ausztráliából is. Egy éven át folyamatosan volt élelmiszer a ládában.

Már az első láda kihelyezésénél is felhívták a segíteni vágyók figyelmét, hogy kizárólag gyári csomagolású, bontatlan, nem romlandó, száraz élelmiszert, konzervet, tegyenek a ládákba, és olyan gyümölcsöt, zöldségfélét, péksüteményt, ami nem romlandó, a hideg időben pedig nem fagy meg.
A ládákban található ételekből bárki elviheti a számára szükséges mennyiséget, de a Ételt adok – Ételt kapok csoport kéri, hogy a rászorulók a később érkezőknek is hagyjanak, ezért talán kicsit nevelő célja is van a szeretetládán található „Hagyj másnak is!” feliratnak.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG AZ INFORMÁCIÓT MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!