A rossz szokásokra rámehet az egészséged!



Az alábbi 4 dolgot soha ne tedd, ha üres a gyomrod!

1. Ne vegyél be gyulladásgátló gyógyszereket!

Kerüld az aszpirin, a paracetamol és más különböző gyulladásgátlók szedését éhgyomorra. Mindig egyél egy keveset, és csak utána vedd be a gyógyszert. Ha eddig éhgyomorra szedted a gyógyszereket, ne is csodálkozz, ha emésztési problémákkal küzdesz. Igyál tejet, vagy sok vizet mindig mielőtt bevennéd a gyógyszereket.

2. Ne igyál kávét üres gyomorra!

A gyomor egészségének egyik legnagyobb ellensége a kávé fogyasztása üres gyomorra. Az emberek nagy része reggeli helyett megiszik egy jó nagy csésze kávét, és indulhat is a nap. A kávé, még a koffeinmentes is, beindítja a gyomorsavtermelődést, és ennek következtében komolyabb emésztési problémák alakulhatnak ki. A koffein az egyik fő szerotonin gátló, éppen ezért, ha nem akarod, hogy letargikus hangulatban legyél egész nap, akkor inkább mellőzd a kávét.

3. Soha ne igyál alkoholt üres gyomorra!

Biztosan tudod, hogy az alkohol nem a leggyomorbarátabb ital. Persze, ha néha megiszol egy pohár minőségi bort, az még nem túl ártalmas, viszont arra vigyázz, hogy soha ne éhgyomorra igyad. Az alkohol nem csak a gyomrot, de a szívet, a májat és a veséket is terheli. Az alkoholos italok közül részesítsd előnyben a szénsavmenteseket, mert ezek nem terhelik annyira a gyomrot.

4. Ne fogyassz citrusféléket, vagy belőlük készült levet üres gyomorra!

A citrusok magas rost-, és savtartalmuk miatt irritálják az üres gyomrot, és ez igen káros lehet a gyomorhurutos vagy refluxos emberek számára. A frissen facsart citromlé nagyon egészséges, de megfelelő, 1:2 arányban kell keverni a citromlevet és a vizet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!