Kevesen hallottak a citrom ezen hatásáról.



A citromról tudjuk, hogy amellett, hogy különleges íze van, rengeteg C-vitamint tartalmaz, és még a takarításban is segíthet.

Kutatások igazolják, hogy a depressziót és idegességet is elűzi. Főleg a citrom különleges aromájának nyugtató hatása van, amitől oldódik az idegesség, a nyomasztó érzések. Ezért vágjunk le pár citromkarikát, tegyük rá egy kis tányérra, majd tegyük az éjjeli szekrényre, hogy az illata belengje a hálószobát.

A citrommal megóvhatjuk a fejbőr egészségét, de a bőrön megjelenő sötét foltokat, pattanásokat is el lehet tüntetni vele. Csak vágjuk félbe egy citromot, majd dörzsöljük be vele a könyökünket, a nyakunkat, akár a körmeinket, hogy világosabb árnyalatúvá váljanak.

A citromban sok jótékony hatóanyag található, amelyek egy sor betegségtől képesek megvédeni, mint például az ízületi gyulladástól, a reumától, vagy az emésztési panaszoktól.

Ne feledkezzünk meg a citromban bővelkedő C-, A-, E-vitaminról, valamint a káliumról, magnéziumról sem, amelyek erős antioxidánsok, így védik a szervezetünket a károsító tényezőktől, kórokozóktól. Ezért is jó, ha pár szelettel beviszünk a hálónkba, hiszen amellett, hogy megnyugtat, kitisztítja a levegőt, ami a tüdőknek, légutaknak is jót tesz.

És ha minden nap elfogyasztunk egy pohár citromos vizet, megtisztíthatjuk a vesénket, a májunkat, és sok méreganyagtól is megszabadulhatunk. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!