Kiknek jár idén a legtöbb kedvezmény?Ingyen utazhatnak:
- Első és másodosztályon a 6 évesnél fiatalabb gyermek, de ha elmúlt 3 éves és külön ülőhelyet foglal el, akkor 50%-os jegyet kell neki venni.
- Ingyenesen utazhatnak a hadirokkantak és kísérőik, valamint a hadiözvegyek is bármely viszonylatban, korlátlan számban, első osztályon, és az IC-vonatokon is!
- Másodosztályon ingyen utazhatnak a menekültek is!
- Ingyenes az utazás a 65 év feletti EU-s állampolgároknak belföldi viszonylatban, korlátlan számban, és a határon túli 65 éven felüli magyaroknak is.

90%-os kedvezménnyel utazhatnak:
- Az óvodás csoportok akkor, ha legalább tízen vannak. Ilyenkor előzetes és írásos bejelentés kell, hogy megkapják a kedvezményt, és a velük utazó 3 kísérőnek is jár ez a kedvezmény.
- Az állami gondozottaknak is ez a kedvezmény jár, és 10 gyermekenként két fő kísérőnek is.
- A nappalis és esti tagozatos diákoknak is jár a 90%-os kedvezmény 18 éves korukig vagy a középiskolai tanulmányok befejezéséig, és bérletet is 90%-os kedvezménnyel vehetnek. A felsőoktatási intézményben tanulók részére 90%-os kedvezmény a lakóhely és a tanintézet között jár, korlátlan számú utazásra.
- A fogyatékkal élőknek és kísérőiknek is kilencven százalékos kedvezmény jár, bármely viszonylatban és korlátlan számban.
- Erre a kedvezményre jogosultak a gyógypedagógiai intézetben tanulók, a fogyatékosságban szenvedő szociális otthoni gondozottak, kísérőik és látogatóik a lakóhely és a tanintézet, illetve a lakóhely és a gyülekezőhely között.
- Ez a kedvezmény jár a nagycsaládosoknak, egy vagy két szülő és a velük együtt utazó három saját gyermek estén, valamint a képzésben részt vevő munkanélkülieknek a lakóhely és a képzés helye között.
- Nyugdíjasoknak évi 2 alkalommal jár ez a kedvezmény, vagy akkor ha 2 db 50%-os kedvezményt összevonnak.
- A 6 és 65 életév közötti határon túli magyarok évente négy alkalommal, belföldi menettérti útra vehetik igénybe ezt a kedvezményt.
- A 18 éven aluli csoportok évente egy alkalommal élhetnek ezzel a kedvezménnyel.

Arra kérjük ossza meg a cikket, hogy mások is láthassák!
Kövess minket a Facebookon is, hogy ne maradjon le semmiről.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!