"Láttuk, hogy gond van a lábával, viszont azt álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora a baj."A Békés megyei Lőkösháza játékosát, Orsós Krisztiánt (21) óriási trauma érte: egy egyszerű sportsérülés után váratlanul amputálni kellett a bal lábát. A csatár a tavaly őszi, Gádoros elleni megye II-es bajnokin kapott rúgást a sípcsontjára: a sebe nem gyógyult, tavasszal pedig már rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála az orvosok. Alig egy hete egy budapesti klinikán kiderült, az életét csak úgy menthetik meg, ha a bal térde alatt amputálják a lábát. A focista már túl van a műtéten, és szerinte a lehető legjobb megoldás született...


– Kedden feküdtem be a klinikára azzal a tudattal, hogy minden rendben lesz. Csütörtökre az orvosok kértek egy sürgős MRI-vizsgálatot, ahol kiderült, a daganat a három-négyszeresére nőtt. Döntenem kellett, ugyanis világossá vált számomra, csak akkor maradhatok életben és láthatom felnőni a gyermekem, ha beleegyezem a drasztikus műtétbe. Úgy is fogalmazhatok, a kislányomért vágattam le a lábam... – árulta el lapunknak Orsós Krisztián, akit – meglepő módon – nem tört meg az eset, sőt, erősebbnek érzi magát, mint korábban. 

Krisztián kezdi megszokni, hogy amikor lenéz a lábára, már csak a csonkot látja. A teljes gyógyulásáig azonban még rengeteg, kihívással teli hónap vár rá.

– Napról napra jobban érzem magam. Pénteken mehetek vissza a családomhoz, otthon elkezdhetjük a gyógytornát is – folytatta Orsós, akinek a kislánya születéséig a futball volt a legfontosabb az életében. – Még kemoterápiás kezelés is vár rám, nehogy áttétek alakuljanak ki máshol a szervezetemben. Egyelőre nem tudom, kaphatok e műlábat, s ha igen, mikor. Ez majd a kontrollvizsgálatok és a varratszedés után derül ki. 

 A futballista 250 meccsen körülbelül 270 gólt szerzett. A Lőkösháza sportegyesületének egyik tagja elárulta, mindenkit megérintett a csatár története.

– Mélyen megrendítette Krisztián ismerőseit az eset. Láttuk, hogy gond van a lábával, viszont azt álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora a baj – mondta a klub egyik alkalmazottja. – Nemcsak remek ember, hanem kiváló focista is, 250 mérkőzésen körülbelül 270 gólt rúgott az egyesületben. Persze, most az a legfontosabb, hogy mielőbb meggyógyuljon.

Támogathatja a családot

A focista gyógykezelése jelentős anyagi terhet jelent a családjának, hiszen a felépülése miatt jelentős ideig még nem tud dolgozni. Az alábbi számlaszámon van lehetőség támogatni Orsós Krisztiánt és családját: 11773339-01340677-00000000 Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!