Nincs, aki megmentse, mert nincs pénze az életmentő műtétre!



Nemrég még bizakodó volt Paudits Béla, de a hosszú ideje visszavonult színész most ismét maga alatt van. Súlyos fájdalmak kínozzák, bár reménye van az életmentő operációra, de a beavatkozásért kért 4,5 millió forintot nem tudja előteremteni, ezért feladta a küzdelmet.
Már nem is engedem magam megműttetni, nem vagyok már olyan állapotban, felállni sem tudok – panaszkodott a 42 kilóra fogyott Jászai Mari-díjas művész, aki a betegsége miatt otthonához van láncolva. Paudits csalódott és kiábrándult, és olyan erős fájdalmai vannak, hogy éjszakánként aludni sem tud, nappal pedig csak arra koncentrál, hogy valahogy sikerüljön elszenderülnie és pihenhessen egy kicsit.

A színész kálváriája egy gyomorfekéllyel kezdődött, amit megoperáltak, de a seb elfertőződött. Most bélcsavarodása miatt kellene újra kés alá feküdnie, de ahol először kezelték, oda fél visszamenni, máshol pedig nem vállalják. Két hónapja szerveztek neki gyűjtést a barátai, de nem nagyon gyűlik pénz a segítségére. Az egyik kórház főorvosa felajánlotta, hogy soron kívül elvégzi a műtétet, de a művész keserűen mesélte, hogy ez a terv is kútba esett.

– Beszéltünk egyszer, és azt mondta a doktor, hogy négy és fél millióért megcsinálja a beavatkozást, de azóta felszívódott. Nem vagyok jól se fizikailag, se lelkileg, és hatalmas csalódás volt ez nekem. A kórházakat is utálom már, olyan csúnyán beszélnek ott az emberrel. Belefáradtam. Már nem is bánnám, ha meghalnék, mert már nagyon unom ezt.
A demenciám is egyre erősebb és 4 éve folyamatos fájdalmakkal küzdök – mondta elgyötörten, akinek a tavaly elhunyt volt feleségét is hasonló fájdalmak kínozták. – Úgy érzem, bármikor vége lehet a szenvedésemnek. Nem távozik belőlem az étel, de egyébként is alig tudok enni. Ez már így nem élet...

Súlyos anyagi gondokkal küzd

Az operációra sincs pénze Pauditsnak, pedig a fogsorát is meg kellene csináltatni, és a lakására is ráférne egy felújítás. 15 éve nem volt kifestve az otthona, a bútorai is régiek és elhasználódtak.

– Rossz állapotban van a lakás. Meg kellene csinálni, ahogy a fogaimat is. Egyikre sincs pénzem, épp, hogy a számláimat be tudom fizetni a nyugdíjamból – mesélte a színművész.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!