Már most kiadták a riasztást szerdára!



A jövő hét közepén igen jelentős változásban lehet részünk. Kedd délutántól megerősödik a szél és egyre több helyen esik is. Szerdára már figyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A Dunától keletre jelentős csapadékmennyiség valószínű. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Az OMSZ szerdára a nagy mennyiségű eső és a viharos szél miatt figyelmeztetést is kiadott. A széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órás is, a lehulló csapadék pedig a 20 milliméternél is több lehet.

Csütörtökökön a zárt felhőzet szakadozik, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is sok lesz a felhő. Szórványosan - főként a Dunától keletre - alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. 

Pénteken a Dunántúlon inkább gomolyfelhős, napos idő várható, másutt a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!