Sokan megbetegedtek már miatta!



Hazánkban nagymértékben megnőtt a légúti megbetegedések száma az elmúlt napokban. Járvány szerűen terjed egy különös vírus, és szinte minden megyéből jelentettek már eseteket! Még olyan emberek is megbetegedtek, akik keveset járnak utcán, és így valamivel ritkábban betegek.

Már a hatóságok is felfigyeltek a kórra, ami erős torokfájással, hőemelkedéssel és rendkívül erős vizes orrfolyással jár, de bizonyos esetekben akár fülfájással is. Annyit lehet már tudni, hogy rengeteg esetet jelentettek minden megyében, és a megbetegedések országos szintet öltöttek. De nem ez a legriasztóbb az egészben.

A járványt az úgynevezett rhinovírusok okozzák, amikből kb. 200-féle létezik, így aki ezen a héten elkapott egyfajta vírust, két hét múlva akár újra elkaphat egy hasonlót. Már majdnem annyian betegek, mint egy erős influenzajárvány idején.
A tünetek mindenkinél egybehangzók: erős torokfájás, láz, orrfolyás és általános levertség. De sokak szerint nincs miért aggódni, mert ilyenkor ez normális.

Sok ember tartózkodik egy térben napi 8-10 órát is, és ez melegágya a járványoknak. Mindehhez hozzájön, hogy most az időjárás is a betegségek és vírusok kialakulásának és szaporodásának kedvez. Ha nem kaptuk még el ezt a vírust, érdemes odafigyelni.
A betegek jelentős többsége a 20-40 éves, vagyis az aktív felnőtt lakosságot érinti leginkább a most terjedő vírus.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!