Másodfokú riasztás van érvényben!



Az előrejelzések szerint hazánk nagy részén nem kell számottevő csapadékra készülni, ám az északkeleti országrészen futó záporokat észlelnek.

A nagy hőséget enyhítették a felhők és az eső, így ezeken a területeken kellemes, 22-26 fokos a hőmérséklet.

Pénteken folytatódik kánikula, viszont a késő délutáni órákban egy hidegfront érheti el a nyugati-északnyugati országrészt. Feltámad az északnyugati szél, záporok, zivatarok valószínűek arrafelé, de az ég északon is megdörrenhet - írja az Időkép. Délután 32-37 fok várható, de a front által érintett területeken gyorsan visszaeshet estére a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokúra emelte a riasztás fokozatát a hőség miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ugyanakkor a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést kapott Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye.

Szombaton túlnyomóan felhős idő ígérkezik, az északi és dunántúli tájainkon további záporok, zivatarok várhatók. A nyugatias légmozgás élénk lesz. A hőmérséklet délután 25-34 fok között alakul, a 30 fok alatti értékeket nyugaton mérhetjük.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!