Kortól függetlenül ajánlott! Meglátod: egész nap jobb lesz a közérzeted!



Az állatvilágban megfigyelhető, hogy ébredés után 'átmozgatják' magukat, ösztönösen nyújtják az izmaikat. 

Mit csinálunk mi, emberek? Eszünkbe sem jut, hogy a szervezetünknek segítsünk a több órás fekvő pózból átállni egy egészen más terhelésre. Próbáld beiktatni ezt az 5 fontos dolgot az ébredésed utáni időszakba. Pár perc az egész!

1. Nyújtás

Vegyél egy mély lélegzetet, és nyújtsd a fejed fölé a kokat úgy, hogy a kezek össze vannak kulcsolva. Próbáld meg előre tolni a lábujjaidat, próbáld a lehető legmesszebb kinyújtani.  Közben figyelj arra, hogy a térd egyenesen legyen.

Számolj ötig, majd lazulj ki. Ezt ismételd meg háromszor. Ez a gyakorlat az egész testre kihat, nyújtja az izmokat.

2.

Háton fekve húzd fel a két lábadat a mellkashoz, majd kulcsold át a térdeknél. 10 mély lélegzetet vegyél, addig maradj ebben a pozícióba. Ne feszítsd a nyakad, de dőlj vele előre. Tartsd kényelmesen a párnán.

Ez nagyszerűen nyújtja a hát alsó részét.

3.

Háton fekvésből indulsz, és lassan felemeled a felsőtested, majd előrehajolsz. Próbálj ráfeküdni a lábadra, és a kezeddel elérni a lábujjaidat. Nem kell erőltetni! Csak addig hajolj előre, amíg kényelmes. Ebben  a pozícióban 10-szer vegyél mély levegőt. Orron keresztül beszívod a levegőt, majd a szájon keresztül fújod ki.

Ez a lépés megnyújtja a combcsontokat, a medencét és a gerincet.

4.

Háton fekszel, felhúzod az egyik térdedet, majd a mások lábbal a térdedre támaszkodsz. A kezeddel kulcsold át a térded, és finoman húzd magad felé.  Tartsd ezt a pozíciót öt lélegzetig. Ezután válts oldalt.

Ez a gyakorlat nagyon jó a csípőizületeknek és a comb izmainak. 

5.

Tedd a lábakat a padlóra, és a felsőtesttel dőlj előre. Próbáld elérni a padlót. Fejed legyen lehajtva. Lengesd meg a karokat, és hagyd, hogy bemozdítsa a felsőtestet. Csináld ezt öt lélegzetvételig. 

Mostmár feltöltődtünk energiával, és készen állunk arra, hogy kikeljünk az ágyból.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!