A tükör nem hazudik! Erre figyeljünk, ha ragyogó megjelenést szeretnénk.



Közismert tény, hogy a rossz szokások öregítenek. Azonban a dohányzás, a helytelen táplálkozás és az, ha túl sokat tartózkodunk tűző napon, nem az egyedüli tényezők, amelyek hatására idősebbnek tűnhetünk a valódi korunknál.

 

 

Íme, azok a jelek, amelyek miatt a lányokat érett nőknek, a nőket pedig koruknál idősebbnek láthatja a környezetük.

1. Kiszáradás

A legnyilvánvalóbb ok, amely ráncosabbá és fénytelenebbé teszi a bőrt az, a kiszáradás. A haj és a köröm is törékennyé válik, és élettelennek tűnik.

Egy 18 éves kiszáradt bőre akár rosszabbul nézhet ki, mint egy 40 évesé, aki megfelelően ápolja a bőrét. A bőr kiszáradásának számos oka lehet, ezért pusztán az, ha több vizet iszunk, nem elég a megoldáshoz. Kiegyensúlyozott étrendre is szükség van, megfelelő zsír- és szénhidrátmennyiséggel.

2. Szürke megjelenés

Az életkorral a haj, a bőr, az ajkak és a szem színe megfakul és szürkévé válik. Egyes nők felismerik ezt, és sikerül természetes módszerekkel visszaállítaniuk ezek ragyogását. Míg mások mesterségesen próbálják meg ezt elérni, rikító ruhák, feltűnő smink és merész hajszín segítségével. Ennek eredményeképpen pedig az elegáns külső helyett a megjelenésük olcsó hatást kelt majd.

3. A haj és a szempillák elvékonyodása

A speciális hajápoló szerek hullámossá teszik a hajat, és vizuálisan dúsabb hatást keltenek. Egy kevés száraz sampon nemcsak a haj tisztaságának megőrzésében segít, de a fejbőrt is ápolja, és enyhíti a zsíros hatást. A sűrű szempillák pedig segítenek elrejteni a szemhéj ráncait.

4. Az elégedetlenség és a lenézés kifejezése az arcon

Mit tesznek a nők akkor, amikor mérgesek, vagy undorodnak valamitől? Összeszorítják és felhúzzák az ajkaikat, ennek következtében pedig az orr tövében levő ráncok elmélyülnek, a szemeik pedig elkeskenyednek. Minél gyakrabban bosszankodik egy nő, izmai annál jobban hozzászoknak ehhez az arckifejezéshez, a ráncok pedig idővel megmaradnak. Így válik egy gyönyörű fiatal nő elégedetlen öregasszonnyá, akit utálnak a szomszédok, a bolti eladók vagy a munkatársak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!