Megpróbálta jelezni a buszvezetőnek, hogy gond lehet, de az tovább hajtott...



Két főállású magyar sofőr vezette péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt, mondta el a járművet üzemeltető Pizolit Személyszállító Kft. egy alkalmazottja.

Még most sem érti, miért merült fel az, hogy a jármű kormánya mögött egy francia sofőr ült a baleset idején. Tudomása szerint a hazafelé tartó autóbuszt a sítábor ideje alatt végig a kint tartózkodó két magyar sofőr vezette. Szerinte a Setra márkájú 60 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, és a sofőrök is régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak. A cég tulajdonosát még nem sikerült elérni.

Egy kamionsofőr megpróbálta jelezni a buszvezetőnek, hogy gond lehet, de az tovább hajtott.

A hatóságok vizsgálják, hogy mi okozhatta a tragédiát. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy nem találtak féknyomot, ezért feltételezhető, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett. Egy szemtanú szerint viszont a busz már a baleset előtt is füstölni kezdett, így lehet, hogy műszaki hiba okozhatta a tragédiát.

"A busz pont előttem haladt a bal oldalon. Láttam, hogy sűrű füst és lángok csapnak ki a motorjából. Többször rávillogtam, hogy álljon meg, de 110 kilométer per órával tovább száguldott, majd 10 perccel később a hídnak csapódott - emlékezett vissza ez a teherautó sofőr."

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!