Tízezreket spórolhatnak vele!



A jövő évtől ingyenesé teszik az első nyelvvizsga megszerzését a 35 évesnél nem idősebbeknek! Ezzel is segíteni szeretnék a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét, mert sokan beszélnek idegen nyelvet, de stagnál azoknak a száma, akiknek papírjuk is van erről.
A térítés utófinanszírozással történik, és a sikeres vizsgát követően az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését. A mai világban egy fiatalnak nélkülözhetetlen a nyelvtudás, de az is, hogy bizonyítványt szerezzen az ismereteiről.

A kutatások szerint az elmúlt években emelkedett azoknak a 15-29 éves fiataloknak a száma, akik azt állítják magukról, hogy beszélnek idegen nyelvet, de a nyelvvizsgával rendelkezők aránya nem változik. Az elmúlt években végzett felmérések szerint ennek a korosztálynak csak 31 százaléka rendelkezik nyelvvizsga bizonyítvánnyal.

Ezért döntöttek az első nyelvvizsga ingyenességéről, legyen ez akár közép- vagy felsőfokú. Ugyanakkor követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte, a térítés összege pedig megegyezik az emelt szintű érettségi megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga díjával, vagyis 34500 forint lesz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!