Gyökeresen át fognak alakulni a vásárlói szokások.



1,7 millió magyar vásárol rendszeresen külföldről az interneten, elkezdtünk nagy mennyiségben külföldről rendelni, a tavalyi évhez képest a növekedés 13 százalékos - olvasható a Péncentrum oldalán. 

Friss kutatási adatok szerint egyre jobban kedvelik a magyar vásárlók a külföldi székhelyű webshopokat. Aki itthon rendszeresen vásárol a neten, az könnyen nyit a nemzetközi netes boltok felé is. A vásárlás iránya fordítva is működik: a magyar székhelyű webáruházak 35 %-ának voltak külföldről érkező megrendelései 2015-ben. A növekedés okai között az euró/forint árfolyamot említhetjük, de a határon túli magyarok is célcsoportot jelentenek. Számukra ugyanis fontos szempont az, hogy anyanyelvükön használhatják a webshopokat.

Az Auchan, a Spar és az Amazon magyar webshopja fejlesztési fázisban van.

A nemzetközi szinten is meghatározó, Magyarországon pedig az eMag-ot is működtető Allegro-csoport felvásárlása pedig a következő hónapok legfontosabb fejleménye lehet. Erre két nagy esélyest látni: az E-bay és az Ali Express lehet a befutó. Ez azt jelenti, hogy a következő években ezek az óriásszereplők is megjelennek a magyar vásárlók látókörében.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!