Hihetetlen: A hatóság elévülés miatt megszüntette az eljárást!



A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné ellen csalás miatt indított nyomozást, de mindezt most a hatóság elévülés miatt meg is szüntette.

Ismert, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat június közepén a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi Dobrai Sándornéval szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Eszerint a döntően magánszemélyeknek okozott károk százezer forinttól egymilliárd forintig terjednek. A büntetőeljárásban 768 sértettet sikerült azonosítani, akiknek a kára összesen meghaladja a tízmilliárd forintot, ezzel szemben a vádlott az évek során a sértettek részére négymilliárd forintnál kevesebbet fizetett ki.

A főügyészség a mellékletekkel együtt mintegy 64 ezer oldalnyi nyomozati irat alapján döntött a vádemelésről. A terjedelmes, 1729 oldalnyi vádiratban összesen 768 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás, ötrendbeli számvitel rendjének megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt történt vádemelés az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

A vádemelés és a megszüntető határozatok ellenére az nem tisztázott, hogy Dobrainé 16 éves tevékenysége alatt mely politikusok vagy pártok élvezték a Bróker Marcsi nyújtotta anyagi javakat.

Polt szerint ebben az ügyben Bróker Marcsi összesen több mint 211 millió kárt okozott, de a kár nagy része teljes egészében vagy legalább részben megtérült. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!