Senki nem örül ennek a hírnek!



Az Aurora Borealis – Északi fény című filmben láthatjuk utoljára Törőcsik Marit. Ez az utolsó szerep, amit elvállalt a színésznő. A film október 19-én kerül bemutatásra, de Törőcsik Mari valószínűleg nem lehet majd jelen a nagy eseményen, mivel régóta tartó betegsége miatt most is ágyhoz van kötve. Ahogyan most, úgy a filmben alakított szerepében is kórházban fekszik, élet és halál között lebegve.

A film forgatását végigkísérte Pataki Éva forgatókönyvíró, aki mint egy krónikás, a forgatások szünetében kérdezte Mészáros Mártát és Törőcsik Marit. Pillanatképek sora született a beszélgetésekből, és ebből lett most a filmmel megegyező című könyv is.

„Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de azt reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta.
A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, a halhatatlan emlékű pályatársakról és a kalandokról is felszabadultan csevegnek. Aztán a jóval szomorkásabban, súlyosabb és örök érvényű dolgokról: a női sorsokról, háborúról és túlélésről” – írja a könyvajánlója.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!