Volt olyan fideszes képviselő, aki ezt állította...



November végén Bangóné Borbély Ildikó képviselő egy interjúban megígérte, hogy töltött káposztát készít majd a fideszes képviselőknek, amit az Országgyűlésben oszt ki az utolsó ülésnapon. Az ételért cserébe önkéntes alapon a képviselők pénzt adhatnak, és a befolyt összeget jótékony célra fordítja.

Ezt az ígéretét azért tette, mert novemberben kiderült, hogy a debreceni önkormányzat megadóztatná a karitatív ételosztást, és a lefoglalt közterületért négyzetméterenként 35 forintot számolna fel az önkormányzat. 

A képviselő szerint nem az összeg a probléma, hanem az elv, amivel a karitatív jellegű ételosztást is megadóztatják. Ilyet jóérzésű ember nem csinál.
A képviselőnő betartotta az ígéretét, és töltött káposztát osztott a kormánypártnak az Országgyűlésben,aztán a Facebook-oldalán közzétette, hogy mekkora összeg folyt be az akcióból. E szerint a honatyák összesen 44 ezer forintot dobtak össze jótékonysági célra, ami nem csak azért visszatetsző, mert korábban éppen Orbán Viktor ígérte meg, hogy adakozik  majd, de valamiért ezt mégsem tette!

A politikus csak egyetlen fideszes képviselőnek mondott köszönetet, aki személyesen adta oda neki a hozzájárulását a jótékonysági akcióhoz.
A politikus azt is leírta, hogy rengeteg szánalmas megjegyzést kapott az akciója miatt. Az ajándékot azonnal kivitették a teremből, mert. Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter szerint megsértették az Országház méltóságát. A fideszes Dunai Mónika szerint pedig lehet, hogy mérget tettek bele.

Soltész Miklós is beszólt, hogy konyhalányokat keresnek, és hogy azért viseltek az étel kiosztásához kesztyűt, mert 'annyira szart' főztek.
Bangóné Borbély Ildikó ezzel zárta a posztot: 'A szeretet ünnepe előtt nagyon sok bunkó beszólást kaptunk!'

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!