Praktikus és hatékony természetes módszerek.



Már nem csak a családi házakat veszélyeztetik ezek a rágcsálók és a tevékenységük.
Elképesztő ütemben szaporodnak, és ahová „beköltöznek”, onnan nagyon nehéz kiűzni őket. A bőséges táplálékot és biztos búvóhelyet jelentő házakból a rossz idővel együtt sem tűnnek el, hacsak nem gondoskodunk eltávolításukról.

A legjobb módszer az egérmentesítésre, ha megakadályozzuk, hogy bejussanak a házunkba vagy a lakásunkba. Először is minden rést és lyukat be kell tömni, ahol bejuthatnak hozzánk. De ha már bent vannak, más módszerekhez kell folyamodnunk.

Ahogy a hangyáknál, itt is a sütőpor áldásos hatású lehet, mert felfújja őket. Ez az egereknél hasonló hatást vált ki, mint nálunk a sok szénsavas üdítő. Ha iszik az édes léből, képtelen felböfögni a szénsavat, és halálra puffad.

Másik megoldás, ha kevés gipszet és lisztet keverünk el, egy evőkanál sót hozzáadva. Ezt a keveréket helyezzük el az egérjárta terület közelébe, és egy kis vizet is tegyünk a közelébe. Ha az egér megeszi a gipszes lisztet, a só miatt megszomjazik és inni fog, a gipsz pedig megköt majd a gyomrában, és ez a vesztét okozza majd.

A liszt és a só helyett a csokipor is szóbajöhet. Ezt is vízzel rakjuk ki, és a hatása ugyanaz lesz, mint az előző lisztes esetben.

Ezt érhetjük még el, ha rozslisztet és gipszet 3:1 arányban keverünk, és pár csepp ánizsolajat, meg két-három kanál cukrot is adunk hozzá, melléje pedig vizet teszünk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!