Két teljes nap sztrájk jön Nagy-Britannia összes nagy repülőterén!



Többek közt Heathrow, Gatwick, és Stansted reptereket is érinti a nemrégiben bejelentett hír, mely szerint a szigetország szinte összes repterén a lehető legrosszabb pillanatban fogják beszüntetni a munkát az alkalmazottak.

A repülőtéri alkalmazottak bejelentették ugyanis, hogy sztrájkolni fognak, méghozzá 48 órán át tart majd a tüntetés. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1500 alkalmazott a brit repülőtereken, beleértve a beszállást koordináló személyeket, a csomagokat pakolókat, és számos más beosztottat, nem fognak dolgozni a fizetésük körül elhúzódó vita miatt. Nagy-Britannia területén összesen 18 repülőteret érint a sztrájk.

A sztrájk dátuma a lehető legrosszabb mind a reptereknek, mind az utazni vágyóknak, ugyanis pont karácsony előtt, az év legforgalmasabb 2 napján tervezik beszüntetni a munkát, vagyis december 23-án és 24-én.

Az érintett repterek közé tartoznak Heathrow, Gatwick, és Stansted repülőterein kívül még Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bristol, Bournemouth, Cardiff, Doncaster, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds/Bradford, Luton, Manchester, Newcastle és Southampton repterei is.

Az, hogy ez a karácsonyi amúgy is őrületesen nagy forgalmat mennyire fogja még jobban megbénítani, esetleg lesznek e kimaradó járatok vagy tömeges késések, nem látható előre pontosan, azonban igen valószínű hogy nagy lesz a káosz, ha ez marad a felállás, az egyetlen dolog amiben reménykedhetnek az emberek, hogy valami csoda folytán megegyeznek a felek és a szakszervezet lemondja a sztrájkot.   Forrás

Hogy mennyi magyart érinthet ez? Egy brit munkaügyi hivatal adatai alapján jelenleg több mint egymillió, összesen 1.021.711 magyar fizet jelenleg Nagy-Britanniában TB-járulékot, TB-számot pedig már 1,4 millió váltott ki. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!