A telefonok sem működtek, így sokan pánikba estek!



Sok rokon kétségbeeshetett, hiszen a római földrengést követően a telefonszolgáltatás is megszűnt egy időre!

Először egy 5,4-es erősségű földmozgás volt Olaszország középső részén, Rómától mintegy 110 km-re, majd alig két órán belül még négy földmozgás követte az elsőt. Ezek 4,5, 4,7, 5,6 és 5,7-es-es erősségűek voltak. 

A szerda “nehéz nap” volt Olaszországnak - nyilatkozta a miniszterelnök, hiszen az ország központi területeit egyméteres hótakaró fedi, és számos térség maradt áramellátás nélkül, ami csak tovább nehezíti a mentőalakulatok eljutását rendeltetési helyükre. Gentiloni együttérzéséről biztosította azokat, akiket az újabb szerencsétlenség sújtott.

Az olasz fővárosban kisebb pánikhangulat uralkodott el, az emberek az utcára rohantak, az iskolákban félbeszakadt a tanítás. Két metróvonalat evakuáltak, hogy átvizsgálják, nem hibásodott-e meg. Egy ideig némák voltak a telefonok Közép-Olaszországban, és a térségben akadozik a vasúti közlekedés, valamint lezárták az A24-es autópályát. A földmozgást Nápolytól Firenzéig lehetett érezni.

Az MTI szerint az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet jelentése alapján az elmúlt hónapok rengései 600 négyzetkilométernél nagyobb területen változtatták meg a térség domborzatát, az epicentrum környékén például 70 centimétert süllyedt a talaj.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!