Mesésen meggazdagodott abból, hogy kemoterápiát adott fűnek-fának - akár ötszörös adagban.



Megijedtek a páciensek, amikor egy rendőrrazzia közepén találták magukat a Michigan állambeli onkológus rendelőjében, aki a vád szerint szándékosan félrediagnosztizált és kezelt embereket és ezzel több millió dollár haszonra tett szert. Akár szükséges volt, akár nem kemoterápiára ítélt minden hozzá forduló beteget.

Az FBI nyomozói szerint Dr. Farid Fata, a libanoni származású orvos számos esetben kemoterápiára kényszerített olyan rákos eseteket, akiknél a remisszió már folyamatban volt, és előszeretettel javasolt kemoterápiát olyan esetekben is, akiket saját szóhasználatával “gyógyíthatatlannak” minősített. Az orvosnak saját rendelője, laborja, gyógyszertára és sugárkezelésre alkalmas berendezései is voltak.

Egy esetben az egyik betege elesett a rendelőben és súlyos fejsérülést szenvedett. A Dr. Fata ragaszkodott hozzá, hogy mielőtt mentőt hívnak, a beteg megkapja a kezdő kemoterápiás adagját. Az illető végül a kórházban belehalt a fejsérülésbe... Több másik esetben a szükséges adagolás ötszörösét adta a betegnek, indoklás nélkül.

Dr. Farid Fata az eddigi nyomozás szerint hozzávetőlegesen 65 millió dollárt (14 milliárd forintot) számlázott ki az ottani egészségbiztosítónak és ennek legnagyobb része a saját haszonszerzését szolgálta. Joggal merül fel a kérdés: egyedüli, elszigetelt esetről van szó, vagy jellemzően ez a bevett orvosi gyakorlat?

Aki ismeri az ősi “kő-papír-olló” játékot, lehet valami elképzelése a mai orvosi gyakorlatról a daganatos betegségek esetében. Miközben a prevenció a magában is rákkeltő monitorozásra korlátozódik és a célja a már daganattal rendelkező emberek kiszűrése és beterelése a méregdrága “kemo-sugár-szike” játékba. Az esélye a gyógyulásra hasonló, mint a fenti játékban a nyerésre.

Dr. Fata és társai jól felismerték ezt a lehetőséget és meggazdagodnak abból, hogy kemoterápiát adnak fűnek-fának, ha kell ötszörös adagban, ha kell a gyógyultaknak is, ha kell halottaknak is.

Mi van ha valaki alternatív kezelést szeretne?

Némileg hátráltatja a szelíd gyógymódok elterjedését és a valódi gyógyulást az a szkeptikus és arrogáns orvosi hozzáállás, ami igen jellemzi a Dr. Fata féle szakembereket. Szerencsés esetben csak lenézően mosolyognak a a betegre, amikor az a kiegészítő vagy alternatív terápiákra kérdez rá. Legtöbbször ennél tovább mennek és még arról is lebeszélik, hogy utánaolvasson a betegségének. Persze veszélyes lehet egy olvasott beteg. Még a végén megkérdőjelezi a terápiát és csökkenti a bevételüket. Forrás

Utóirat: Dr. Fata ellen egészségügyi csalás, összeesküvés, csúszópénz elfogadás, pénzmosás és más egyéb pontokban emeltek vádat. Több mint 500 esetben nyert bizonyítást a téves diagnózis és az alaptalan diagnózis. A férfi a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát.

45 év börtönbüntetést kapott. Legkorábban 2052-ben szabadulhat...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!