Életveszélyes is lehet a hétvégére érkező kemény hideg!



Készüljünk fel a hideg hétvégére, figyeljünk a fűtésre, és csak megfelelő, a télre felkészített műszaki állapotú autóval induljunk el otthonról! De a korcsolyával is vigyázzunk, óvatosan menjünk a jégre.
Az előrejelzések szerint a hétvégén nagyon hideg lesz, ezért a balesetek és tűzesetek elkerülése érdekében a Katasztrófavédelem megelőző óvintézkedéseket javasol a lakosságnak.

A tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata miatt minden esetben tartsák be a használati szabályokat, és csak megfelelő tüzelőanyagot használjanak!
A nyílt égésterű tüzelő- és fűtő berendezések esetén a rendkívül hideg ellenére is biztosítani kell a levegő utánpótlását, különben veszélyes szén-monoxid koncentráció alakulhat ki.

A közlekedésre is hatással lesz a zord időjárás, ezért hosszabb menetidőkre és fennakadásokra számíthat mindenki. Csak a téli időjárásra felkészített járművel induljunk el, és a megszokottnál több üzemanyagot tankoljunk.
A közműszolgáltatásokat is érintheti a szokatlanul hideg hőmérséklet, ezért átmeneti kimaradásokra és akadozásra bárhol lehet majd számítani.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!