A tavaszi napsütés helyett hóvihar is várható.



FIGYELEM! Nem mindennapi időjárás köszönt ránk! A hegyekben már havazott is!

Kedden egy hidegfront érkezik, ami többfelé hoz záporokat, nyugaton zivatarokat. A szél sok helyen megélénkülhet, északnyugaton erős északnyugati széllökések is lehetnek. A hajnali 1-6 fokot követően délután 10-15 fokot mérhetünk.
Hideg, szeles, kellemetlen idő lesz, és ez a hidegfront térségünk felett hullámot vet, így jelentősen meghatározza a hét közepének időjárását.

Szerdán országszerte csapadékos lesz az idő, a Dunától keletre jelentős mennyiségű eső várható. A magasban egyre jobban lehűl a levegő, és átmenetileg a hegyekben havas eső és havazás is előfordulhat. Szeles lesz az idő, sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet, a Dunántúlon akár 80 km/h körüli lökések is előfordulhatnak. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, és a hideg hajnal után napközben csak 4-9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön is számíthatunk csapadékra, de már kisebb mennyiségre, viszont ezen a napon is előfordulhat átmenetileg a hegyekben havas eső és havazás. Még szeles lesz az idő, és továbbra is kimondottan hűvös lesz, csak 5-9 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken végre kisüt a nap, és szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még erős lehet az északias szél. Fokozódik majd a nappali felmelegedés, de még mindig hűvös időre kell készülnünk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!