Sosem volt még ilyen drága a magyaroknak a horvát nyaralás.



A nyaralószezonhoz közeledve a nagy kereslet miatt erősödik a horvát kuna, ami rossz hír a nyaralóknak, ezért a horvát jegybank a múlt héten devizapiaci intervencióval igyekezett gyengíteni az árfolyamot.

Mivel egyre népszerűbb nyaralóhellyé válik Horvátország, a helyi valuta iránti kereslet is folyamatosan nő a tavasz végi, illetve a nyári időszakban. Az euró-horvát kuna árfolyamában első ránézésre is felfedezhető ez a szezonalitás - írja a Portfolio.

Múlt héten annyira elkezdték venni a kunát a nyaralni készülők (illetve az euróbevezetési bejelentés miatt az erősödésre spekuláló devizapiaci szereplők), hogy a horvát jegybank a folyamat lassítása érdekében 320 millió eurót vásárolt kuna ellenében. A kunagyengítő lépésre nyilván azért volt erre szükség, mert az intézmény szeretné elkerülni az árfolyam túlzott erősödését, hiszen az negatívan érinti a turizmust.

További felértékelődés várható a nyári csúcsszezon közeledtével, ezért érdemes lehet megfontolni a nyaralásra szánt pénz átváltását, de így sem lesz olcsó, mert sosem volt még ilyen drága a magyarok számára a kuna, ezáltal pedig a nyaralás sem. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!