Problémát találtak a műszaki- és eredetiségvizsgálatoknál.



A látszatra sem adtak: úgy állítottak ki igazolásokat a műszaki- és eredetiségvizsgálatokról, hogy az autók ott sem voltak.

Főleg teherautók, mezőgazdasági járművek, illetve régebbi kocsik adataival éltek vissza Pest, Komárom-Esztergom illetve Heves megyékben.

Még a roncsok is átmentek volna a műszaki vizsgán a gödöllői okmányhamisítók papírjaival. Náluk ugyanis csak a pénz számított, nem a műszaki állapot – számolt be az M1 Híradója. Úgy végeztek eredetiség- és műszaki vizsgálatot, hogy az autók ott se voltak. Az egyik ilyen vizsgáztató hely ez a veresegyházi autószerviz volt. A hamisított műszaki adatlapokat onnan vitték az okmányirodában dolgozó bűntársaiknak, akik aztán kiadták a rendszámokat.

2012 júliusa és 2014 decembere között több száz járművet helyeztek így forgalomba. Ezek nagy része személyautó, de teherautók, sőt traktorok is voltak köztük. A közös az volt bennük, hogy valamennyi rossz műszaki állapotban volt, és legálisan soha nem mentek volna át a műszaki vizsgán.

A Gödöllői Járási Ügyészség húsz emberrel, köztük öt okmányirodai ügyintézővel szemben emelt vádat közokirat-hamisítás bűntette miatt. A vádlottak mintegy hatszázötven járműre nézve készítettek és rögzítettek valótlan adatokat a járműnyilvántartásban. A gödöllői mellett az aszódi és a pétervásárai okmányiroda 2-2 ügyintézője is a vádlottak között van. A többiek a vizsgaállomások dolgozói, a közvetítők, illetve a járművek tulajdonosai.

A hamis adatokkal levizsgáztatott, illetve átírt járműveket a kormányhivatal kivonja a forgalomból. Forrás: hirado.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!