Amikor kinyitották, elállt a lélegzetük.



Amikor Dr. Harold Carr 89 évesen meghalt Newcastle-ban, családjára hagyta házát, többek között egy régi garázst is. Mindig is különleges ember volt. Bár tudta a családja, hogy sok régi autója volt, arról fogalmuk sem volt pontosan milyen típusú autók voltak ezek. Néhányan azt beszélték, egy Bugattija is volt de senki nem tudta biztosan. Azt sem tudták, hogy mennyit érhet ez az autó, mondta a férfi unokaöccse a Daily Mirrornak.

Nagybátyjuk, aki diszkréciójáról volt híres, valóban értékes autót tartott a garázsban. Ez azonban nem egy átlagos sportautó volt, hanem egy Bugatti 57s Atalante. Az autó körülbelül 6 millió fontot, azaz 7,7 millió eurót ér. Bár a Bugattikat a világ legjobb autójának tartják, ez az autó még különlegesebb volt, mert ez egy speciális modell volt amiből csak pár darab készült.

Az autónak több tulajdonosa is volt mielőtt 1955-ben Dr. Carré lett volna. Ezek közül Francis Curzon, egy autóversenyző volt a legismertebb.

A Bugatti a garázsban lapult 1960 óta, amikor is lejárt a forgalmi engedélye. A rákövetkező 50 évben senki nem tud igazából az autóról azért sem, mert Carr igyekezett titokban tartani, hogy autókat gyűjt.

Az autót végül is 4 millió dollárért adták el. Soha nem gondolták volna, hogy nagybátyjuk garázsának takarításából meg fognak gazdagodni. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!