A Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa elmondta, mire számíthatnak a nyugdíjasok!



Több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy Húsvétra ismét Erzsébet utalvánnyal kedveskedik a kormány a magyar nyugdíjasoknak. Pontosabban a hölgy nyugdíjasoknak. 5 és 15 ezer forint közötti összegről szóltak a hírek.

Tavaly karácsonykor a kormány minden magyar nyugdíjasnak 10-10 ezer forint értékű Erzsébet utalvánnyal kedveskedett, így több, mint 2 millió ember örülhetett a nem várt ajándéknak.

A Pénzcentrum utánajárt a hírnek, tájékoztatást kértek a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, ahol elmondták, hogy nem lesz húsvéti Erzsébet utalvány, most nem készülnek semmi ilyesmivel! Viszont elárulták, hogy milyen plusz pénzre számíthatnak idén a nyugdíjasok! Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint idén novemberben nyugdíj kiegészítést fognak kapni a magyar nyugdíjasok, hiszen az infláció jó eséllyel meghaladja a nyugdíjemelés mértékét, azaz az 1,6%-ot..jelen helyzetben 2,4 – 2.6%-os inflációval számolnak, ami 0.8%-1%-os emelést jelent pluszban minden nyugdíjasnak visszamenőleg egész januárig! Ez azt jelenti, hogy a visszamenőleges összeget novemberben egy összegben kapják meg, ami egy átlagos nyugdíjas esetében 10-12 ezer forint lesz.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!