Másképp nem lehet majd egyensúlyban tartani a nyugdíjrendszert…



Arra az egész kontinenst érintő problémára, hogy egyre kevesebb dolgozónak kell egyre több nyugdíjast eltartani, a nyugdíjkorhatár fokozatos emelését látja a legnyilvánvalóbb megoldásnak egy német kutatóintézet.
Ezt 73 éves korhatárig tolnák ki, ami viszont azt eredményezheti, hogy alig lennének nyugodt nyugdíjas évek, ha egyáltalán megéri valaki, mert a várható életkor sem sokkal több.

Ezzel a prognózissal valósággal sokkolták a németeket, de a Die Welt is sötét jövőképet festett, amikor megjelentette a lap hasábjain , hogy a jövőben lehet, hogy a németek csak 73 éves korukban mehetnek majd nyugdíjba. Sajnos a tendencia az, hogy öregszik a társadalom és egyre kevesebb dolgozónak kell egyre több nyugdíjast majd eltartania, ezért a legkézenfekvőbb megoldásnak az látszik, ha emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy így növeljék az aktív dolgozók számát, és ezzel csökkentsék a nyugdíjasokét.

A befizetett járulékoknak és a kifizetéseknek egyensúlyban kell maradniuk a nyugdíjrendszer fenntartásához, ami csak úgy érhető el, ha meredeken megemelik a nyugdíjkorhatárt. A szakemberek számításai szerint ezt a következő lépcsőkben vezetik be: 2030-ban 69 éves, 2035-ben 71 éves korban lehetne nyugdíjba menni. A 2041-es évben pedig már 73 év lehetne a nyugdíjkorhatár.
A kutatóintézet szerint ezt már nem emelnének tovább, ami érhető is, hiszen nem is érnék meg a munkával eltöltött évekkel ezt a kort.
Forrás: privatbankar.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!