A vb-re speciális utasításokat kaptak, különleges etikett szerint kell dolgozniuk.



A vb-re speciális utasításokat kaptak, különleges etikett szerint kell dolgozniuk.

A rendezvényhelyszíneken például nem járkálhatnak, „kíváncsiskodó sétálgatásuk, bolyongásuk kitiltást eredményezhet”. A zajongást és a hangoskodást is kerülniük kell, ahogy a szurkolást is. „Dohányozni szabadtéri területen sem lehet, csak a kijelölt pontokon, ahol a mentődolgozó jelenléte nem elfogadható” – írja az utasítás, amiben az is feketén-fehéren olvasható, hogyan kell az életmentőknek a 12 órás szolgálat alatt étkezniük. „Ételt, italt egységeink be tudnak vinni, a bevitt ételeket félrehúzódva el tudják fogyasztani.”

A különleges rendelkezések nem egy mentődolgozónak szúrják a szemét -  számolt be a  borsonline.

– Ezek a rendeletek teljesen megalázóak. Naponta 12-14 órát dolgozunk, és ugyan tényleg nem helyes a dohányzás, amennyiben valaki mégis él ezzel a káros szenvedéllyel, annak ez az idő kibírhatatlan. De az evés még ennél is kritikusabb, el kell bújnunk, mint valami állatoknak – mérgelődött egy mentődolgozó a szigorú szabályokon.

Az Országos Mentőszolgálat a Bors megkeresésére közölte: vélhetően egy olyan, belső használatú levél került a birtokunkba, amit a szervezéssel megbízott mentőtisztünk írt az egészségügyi biztosításban résztvevőknek. A szigorú magatartási szabályok teljességgel indokoltak és nem csak a FINA esetében érvényesek.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!