pedig érdemes megnézni...



Sült zöld paradicsom

Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli fiatalkori kalandjait. Félszáz évet repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két nő - az egyik tűz, a másik víz - a különös nevű Whistle Stop városkában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek ételspecialitása a sült zöld paradicsom volt. A jó ételek mellett pár őszinte szó, baráti jókedv és emberi légkör várt az ide betérőkre.

David Gale élete

David Gale (Kevin Spacey) egész életében a halálbüntetés ellen küzdött, egyetemi előadásokat tartott, könyveket írt, felvonulásokat szervezett. A sors, a nagy játékos azonban különös fordulatot tartogatott számára: a férfi most a siralomházban várja saját kivégzését, mert a texasi bíróság halálra ítélte őt egy kolléganője megerőszakolásáért és meggyilkolásáért.

Bitsey Bloom (Kate Winslet), a helyi lap újságírója azonnal lecsap a témára. Ám sokkal többet kap, mint egy interjút: feladatot. A halálraítélt ugyanis elmeséli neki egész életét - és részletesen vall arról az összeesküvésről, amelynek következtében most halálba küldik. Bitsey úgy érzi, egy ártatlan ember élete múlik rajta, és elhatározza, hogy David Gale instrukciói alapján elkapja és leleplezi az igazi gyilkost. Ha szerencséje van, még azelőtt, mielőtt a professzort a kivégzőkamrába vezetik.

 

Vaskaratú angyalok

A film az amerikai történelem két kiemelkedő nőalakjának életét eleveníti fel. Alice Paul és Lucy Burns elszántan küzdenek azért, hogy ugyanazok a jogok illessék meg a nőket, mint a férfiakat. Megalakítják a Nemzeti Nőpártot, és törvényjavaslatot készítenek, amelyet a kongresszus elé akarnak terjeszteni. Wilson elnök beiktatási ünnepségén megmozdulást szerveznek, ám a rendőrség közbelép, és sok aktivistát letartóztat. Ez sem töri meg őket, a börtönben éhségsztrájkba kezdenek.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!