Már a bejáratnál kapsz egy leolvasót!



Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is több technológiai fejlesztés várható a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni, és további üzletekben is bevezetik az ún. Scan&Shop technológiát - olvasható a Pénzcentrum cikkében.  

500-nál is több önkiszolgáló kassza működik a Tesco áruházaiban Magyarországon, a bevezetést azonban sok vita előzte meg vállalaton belül, 5 évvel ezelőtt, leginkább a felmerülő veszteség volt a nagy kérdés. Ezek a félelmek ugyanakkor nem igazolódtak be. Az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat: már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

A Tesco tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön: a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

Hamarosan a Tesco több áruházában (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető. A Tesco célja a technológiai újdonságokkal, hogy egy új "extra" szolgáltatást nyújtson a vevőknek, növelje az ügyfélélményt.

Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.


A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!