Változik az állami támogatás!



Kormánydöntésre vár az Otthon Melege Program folytatása!
5 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből 1 milliárd forinttal a háztartási nagygépek (mosó- és hűtőgépek) cseréjét támogatják majd.

Vizsgálják annak lehetőségét, hogy bojlercserére kiterjeszthető-e a program. A keretösszeg fennmaradó része pedig a fűtéskorszerűsítést, ezen belül is a kazánok cseréjét és a kapcsolódó kéményfelújításokat szolgálhatja majd.

A Magyar Fejlesztési Bank lakossági kamattámogatott hitelprogramot kínál, amit az energiahatékonysági felújításokra lehet majd felvenni. Ehhez legalább 10% önerő kell, a további 90% pedig kamatmentes hitelként állna a lakosság rendelkezésére.
Családi házak esetén maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető. A társasházak és lakásszövetkezetek számára pedig a hitelösszeg alsó határa 500 ezer forint, és 2 millió forintig nem szükséges hitelfedezetet biztosítani. Mindezt maximum 20 éves futamidőre lehet majd igényelni.

Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy az Otthon Melege Program támogatásával kombinálható lesz a hitelprogram, és ez a lakástakarék megtakarítások mellé is igénybe vehető majd. A hitelt és a támogatás viszont külön kell majd intézni.

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!