Koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de segít az erős fogak, csontok megtartásában és az izomzat növelésében.



A kapor közismert gyógy- és fűszernövény.Nyersen fogyasztva kapor értékes antioxixidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

Ahhoz, hogy megőrizze beltartalmi értékeit, nem mindegy hogy szárítják! Már 50-60 fok körül elpárolognak az értékes összetevők, így gyógyászati célra a boltokban kapható szárított zöldség nem használható, hiszen 75-90 fokon szárítják.

A kapor vércukorszint-csökkentő hatását a vanádiumnak köszönheti, ami szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát egyenesen az izomsejtekbe jut, és energiává alakul. A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.
Fogyasztásával szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása veszélyeket is rejt.

Csak óvatosan! Ha egyszerre sok kaprot fogyasztasz, az hirtelen viszi le a vércukorszintet. Csak fokozatosan alkalmazzuk, és figyeljük meg, hogyan reagál rá a szervezetünk.

FONTOS! Európában már több országban készítenek 100 százalékos kaportablettát, amiben csak a tiszta kapor van, kötőanyagmentesen. óriási igény van rá!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!