A 16 éves lány ellen vádat emeltek késelése miatt.



Egy rendőr megkéselése miatt emeltek vádat Németországban egy 16 éves lány ellen, aki a támadást az Iszlám Állam terrorszervezet megbízásából hajthatta végre. A német-marokkói kettős állampolgár lányt gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel és külföldi terrorszervezet támogatásával vádolták, ami súlyos állam elleni bűncselekménynek számít!

Safia Schmitter "mártír műveletet” hajtott végre - hálából mert befogadták...

Egy 19 éves német-szíriai kettős állampolgárságú fiatalembert is bíróság elé állítottak, akinek tudomása volt a lány tervéről, de mivel nem értesítette a hatóságokat, ez bűncselekménynek számít.

Safia Schmitter tavaly azonosult az Iszlám Állam nézeteivel, és online kapcsolatba lépett a terrorszervezet egyik szíriai tagjával. Akkor elhatározta, hogy csatlakozik a dzsihadistákhoz, és idén januárban Isztambulba utazott, hogy felvegye velük a kapcsolatot. Édesanyja viszont utánament, majd haza is vitte, de akkor már rábeszélték arra, hogy Németországban hajtson majd végre egy “mártír műveletet”.

A lány két konyhakéssel felfegyverkezve.ezzel a céllal ment a hannoveri pályaudvarra, ahol aztán egy 15 centis pengét döfött a rendőrjárőr nyakába, aki csodával határos módon túlélte a merényletet.
A rendőrök egy rutinellenőrzés miatt állították meg a lány, aki ezután kést rántott, és nyakon szúrta az egyik rendőrt, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!