Két deci tömény cukoroldat - az kb. 40 korty!



"A legjobb fogyókúrás módszer a terheléses cukorvizsgálat. Garantáltan nem kívánsz utána többet édeset enni, de talán enni sem.
Én sokáig ragaszkodtam ehhez az álláspontomhoz. A vizsgálathoz ugyanis meg kellett innom két deci tömény cukoroldatot, ami nekem jelenleg kábé negyven korty. Az első kortynál még csak meglepődött a gyomrom. A másodikat már zokon vette, a harmadiknál már érezhető tiltakozásba kezdett, a továbbiak ellen meg bevetett mindent, hogy megakadályozza a gyomorba jutásukat. Érezhető volt a döbbenete, amivel elkönyvelhette, hogy a csajnak elment az esze, ha ilyet képes meginni. Nem is mutatott semmi hajlandóságot az együttműködésre. Én leküldtem az egészet, a gyomrom meg figyelmen kívül hagyva a gravitációt is, megpróbálta visszaküldeni. Két órán át meccseltünk.
Ráadásul azt hittem, hogy mindegyik szúrás előtt kell innom egy ilyen koktélt. Egy órán át próbáltam hipnotizálni magam, hogy meg tudom csinálni, menni fog a második pohár is, bár ezt még én sem hittem el. Szinte érezhető földrengést okozott az a mázsás súly, ami lehullott rólam, amikor kiderült, hogy nem kell több cukorszirupot innom.
A nővér ugyan kérdezte az elején, hogy citrom van nálam? Mondtam, hogy sokmindent kérdezhetne, amire igent tudnék mondani, de citrom pont nincs a táskámban. Ezt a trendet eddig nem ismertem, de mostantól becsszó, hogy egy tapodtat se citrom nélkül....
Sokáig tartottam magam ahhoz, hogy aki egy puncsmignonnal mer közelíteni felém, azzal örök harag!....de azóta sok víz lefolyt a Dunán..." Forrás: Facebook- DumaPest

Terheléses vércukor vizsgálat

A terhességi cukorbetegséget a terhesség alatti vizsgálatok részeként cukorterheléssel vizsgálják. A terheléses cukorvizsgálatot reggel, éhgyomorra végzik el. A vizsgálat előtt nem szabad reggelizned, sőt javasolt a vizsgálat előtt már 8-12 órával elhagyni az étkezést az eredmény pontossága érdekében. A vizsgálat reggelén már csak vizet ihatsz. Első lépésként vérvétellel megállapítják éhgyomri vércukorszintedet. Ezt követően meg kell innod a nővér által elkészített cukros szirupot   A körülbelül 2-3 dl mennyiségű édes folyadékot 3-4 perc alatt kell elfogyasztanod, majd 120 perc múlva újra vért vesznek tőled.

Nagyon fontos, hogy a glükóz elfogyasztása után 2 óráig nyugalomban kell ülnöd, nem ehetsz és ihatsz továbbra sem, különben az eredmény nem megfelelő. Abban az esetben, ha sétálsz, mozogsz, több glükózt hasznosít a szervezeted, így nem a normál glükózfelhasználást mutatja majd az eredmény.

És ez csak egy azok közül, amin egy várandós anyának szembe kell nézni... 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!